5 Şubat 2021 Cuma

 Bu yazımda da size çay ritüelinize farklı bir boyut getirecek olan Moringa bitkisinden bahsetmek istiyorum, malum şu dönem uzmanlar bağışıklık sistemi, bağışıklık sistemi diye her yerde demeçlerde bulunuyorlar.

screenshot_20200411_133942.jpg

Moringa bitkisi Ülkemize yeni gelmesine rağmen oldukça revaşta bir bitkidir.

Ben bu dönemde neden size bu bitkiden bahsetmek istedim onu da söyleyeyim.

Malum durum Corona virüsüne karşı kalkan vazife gören vitaminin C vitamini olduğundan bahsediliyor,  işte moringada da portakalın 7 katı daha fazla              CVitamini içeriği bulunduğunu söyleyen Ayhan Ercan, vitamin açısından B1, B2,

B3 vitaminleri de içermekte olduğunu ve hatta sütün dört katı kalsiyum, havucun dört katı A vitamini, muzun üç katı potasyum, ıspanağın beş katı demir içerdiğini ve de yoğurdun 2 katı fazla protein içerdiğini tüm bu özelliklerinden dolayı da SÜPER GIDA olarak ilan edildiğinden bahsediyor.  Anavatanı Hindistan olan bitki tam bir şifa kaynağıdır. Doğu ülkelerinde diyabet, kalp hastalığı, anemi, artrit gibi pek çok hastalığı önlemesi için nesiller boyu kullanılmıştır. Ülkemizde toz halinde ve çay olarak kullanılmakta olan moringa sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlar, kabızlık probleminin giderilemesin de etkilidir. Vücutta yağ depolanmasını engellediği ve tokluk hissini arttırdığı için diyet uygulayan kişilerde kilo vermeleri açısından sağlıklı sonuçlar elde etmeye yardımcı olduğu gibi, cildin yaşlanmasını yavaşlattığı, güzel ve genç bir cilde sahip olmanızı sağladığı, kalp ve damar sertliğine karşı koruma sağladığı, hipertansiyon karşıtı olduğu, göz sağlığını korumada yardımcı, kolesterol dengeleyici, kemik sağlığını koruduğu, herpes virüsüne karşı koruyucu etkisi olduğu, yaraları hızla iyileştirdiği, böbrek ve mesane taşlarına karşı etkili olduğu, özlerinin ödem tedavisinde etkili olduğu, tümör tedavisindeki olumlu etkileri,  beyin fonksiyonlarının korunmasındaki önemli rolü sebebi ile alzheimer hastalığının tedavisinde de kullanılıyor olması, yine antioksidan özelliğinden dolayı karaciğer sağlının korunmasındaki faydaları bu bitkinin Süper Gıda olarak anılmasına sebep olmuştur.

Moringa’nın depresyon, kronik yorgunluk, anksiyeteyi de tedavi etmekte yardımcı olduğuna yaygın olarak inanılmaktadır.

Bağışıklık sistemini de inanılmaz şekilde güçlendiren bu mucize ağacın yine deneylerle kanıtlanmış cinsel güç üzerindeki etkisi de kanıtlanmıştır.

screenshot_20200411_134043-001.jpg

Moringa Çayı kullanım şekli ise;

Diğer otsu bitkilerde olduğu gibi demlenerek tüketilmelidir.

Günlük 5-8 g arasında tüketebilirsiniz.

Kaynamış suyun içerisine atacağınız 1 tatlı kaşığı moringayı 3-5 dk demleyerek 

Günde 3 fincan tüketebilirsiniz, dilerseniz tatlandırmak için bal ekleyebilirsiniz.

Çay olarak tüketebileceğiniz gibi maden suyu, limonata, meyve sularına da ilave ederek kullanabilirsiniz.

Not: Çok besleyici ve güvenli bir bitki olması her durumda kullanabileceğimiz anlamına gelmemektedir.

Hamileler, özel tedavi görenler ve rutin kullandığı ilacı olanlar lütfen tıp doktorlarına danışmadan tüketmeyiniz.

Zorlu bir süreçten geçtiğimiz bu günlerde, siz yine de gülümsemeyi yüzünüzden eksik etmeyim emi! 

Zira gülümseme önce yüzümüze sonra, beynimize sonra kalbimize, sonra tüm vücudumuza bağışıklık olarak dönecektir 


Kekik Çayı

 Kekikten bahsedince kokusu burnuna geliyor insanın, aromatik bir bitki olan kekik halk arasında daha çok baharat olarak biliyoruz, mis gibi kokusu ile özellikle 

et yemeklerine kattığı lezzet tartışılmaz.

Ama ben yazımda sizlere baharat olarak kullanılan kekikten değil, kekik çayından bahsetmek istedim.

Taze olarak tüketilecek kekik, dallarından ayrılarak, kaynar suya ilave edilerek demlenir. 5-10 dk demledikten sonra tüketebilirsiniz. Kuru kekikten yapacağınız çay içinde yine demleme yöntemi kullanılır.

Şimdi kekik aklına nerden geldi diye düşüneneler olabilir, malum kış ayları herkeste göğüs hastalıkları, öksürük adeta salgın halinde, tabi ki öncelikle doktora gitmeyi ihmal etmiyoruz. 

Evde sizlere yardımcı olabilecek, destek bitki olarak özellikle Vata Dosha beden tipleri için dengeleyici olarak  kekik çayını tüketebilirsiniz.

Bunun yanı sıra sizlere pek çok faydasından bahsetmek isterim.

Kekik Çayının faydaları;

Boğazınızdaki yanmaya, ağrısına iyi geleceği gibi öksürüğünüze de fayda sağlayacaktır. Hazırlayacağınız kekik çayının içinde sıkacağınız limon ile balgam söktürücü olarak etki eder.

Özellikle yemeklerden sonra tüketeceğiniz kekik çayı, bağışıklık sisteminizi güçlendireceği için sizi gripten koruma konusunda da faydalı olacaktır.

Midenizi rahatlatır ve bulantıya iyi gelir. Bu konuda Prf. Dr. İbrahim Saraçoğlu, kanser tedavisinde kullanılan kemoterapi ilaçlarının yaptığı mide bulantısı için de kullanılabileceğini söylemiştir. Bu konu ile ilgili tabi ki tedavi alan hastaların doktorlarına sormadan kullanmalarını tavsiye etmiyoruz. 

Depresyonu önleyici ve özellikle kışın daha çok yaşadığımız sıkıntılı ruh sağlığı içinde fayda sağlar.

Yatmadan içeceğiniz kekik çayı daha kolay uykuya dalmanızı sağlayacaktır. Uyku problemlerinizde de destekleyicidir.

Kalp sağlığınızı korumanıza da yardımcı olacaktır. Beyinin fonksiyonel çalışmasını sağlar, ilerleyen yaşlarda oluşabilecek beyin hastalıklarına karşı ve hafıza problemlerine karşı koruyucu etkisi vardır.

Vücuda enerji verdiği gibi, kas ağrısı ve bedensel yorgunluklarınızda fayda sağlar.

İçerdiği K vitamini sayesinde, kemikleri korumakta ve güçlendirme de etkilidir, günlük demir ihtiyacının % 20 sini  3 gr. Kekikten sağlayabilirsiniz.

Ağız ve diş etinde oluşan hassasiyet içinde düzenli kullanıldığında son derece güzel etkiler bırakmakta.

Tabi ki tüm bitkisel ürünleri kullanımınızdaki hassasiyeti göstermenizi rica ediyorum

Not: 

Kan pıhtılaşması söz konusu olan hastaların kullanması tavsiye edilmemektedir.

Hamileliğin ilk ayında ve trioid sorunu olanların kullanması önerilmemektedir, yine mide ülseri olanlarda mide kanamasına sebep olma ihtimali yüksektir.


 Yıllardır bergamotlu çayı severek tüketirim; lakin nedense hiç merak edip de ‘bu bergamot nasıl bir meyve?’ diye düşünmemiştim… Ta ki; geçen gün arkadaşımın yaptığı Bodrum yolculuğundan dönerken, ‘sana Bergamot getirdim’ diyene kadar. 

 

Birden aromasını çok sevdiğim bergamotun benim tahmin ettiğim gibi bir meyve olmadığını gördüm.

 

Bunca zaman merak etmediğim ve karşıma hiç çıkmadığı için de hayıflandım açıkçası…

Bu gelişme bergamotun faydalarını bilen biri olarak size bildiklerimi aktarmak konusunda beni teşvik etti.

 

O güzel ağacın tıpkı bir gelin gibi süzülen çiçeklerinin meyvesi limon gibi görünen, greyfurt büyüklüğünde… Bu eşsiz bodrum narenciyesinin güzel kokusu çaylarımızı süslerken, çoğu zaman vücudumuza faydalarını hiç bilmeden tüketiyoruz.

 

O zaman e hadi gelin ismi ‘’Bey armudundan’’ bergamota uzanan meyvenin faydalarına bir göz atalım. Eminim bundan sonra bergamot tüketirken aklınıza ben geleceğim.

 

Etrafa mis gibi yayılan kokusu ile içeceğiniz bergamot çayı, dozunda içildiğinde içeriğindeki polifenoller sayesinde, kalp damar sağlığımız için son derece önem taşıyor.

 

Kandaki iltihaplanmayı baskı altına alan ve kötü kollesterolü önleyici etkisi bulunan bergamot, kan şekerini dengeler ve kan basıncını kontrol altında tutar. Metabolizmanızı çalıştırarak, bağırsaklardaki kasılmaları sağlar, hoş kokusu sayesinde erkeklerde cinsel gücü arttırıcı etkisi bulunur.

İçinde bulunan vitaminler ve antioksidanlar sayesinde uzun süre tok kalmanızı saylayacağı için diyetlerinizde de tüketebileceğiniz bir içecektir.

 

Soğuk algınlığında balgam söktürücü, terletici ve ateş düşürücü bir etkisi vardır.

Akşamları dozunda tüketeceğiniz bir bardak bergamot çayı sinirlerinizi yatıştır, ruh halinizi düzeltir ve uykuya rahat dalmanızı sağlar. Sabahları tüketeceğiniz çay ise bunun tam tersi size enerji verir.

 

Günlük tüketeceğiniz 2-2,5 bardak bergamot çayı, dozunda bir tüketimdir.

Hamileler için doktorlarına danışarak tüketmeleri önerilmektedir.

Yeni doğum yapmış annelerde 3-4 aydan sonra, yemeklerden 1-2 saat önce, haftada 2-3 bardağı geçmeyecek şekilde tüketildiğinde sinirleri yatıştırıcı etkiye sahiptir.

 

Not: Herhangi bir hastalığınız söz konusu ise ve bir hekim kontrolünde kullandığınız ilaçlarınız varsa lütfen kullanmadan önce hekiminize danışınız.

 

Hepinize bergamotun mis kokusunda sağlıklı günler dilerim.

 


 Şu dönem, dünyada hızla yayılan Corona virüsünden nasıl korunuruz! Gündem bu değil mi?

Yok yok hemen korkmayın, bu konu hakkında ahkam kesmeyeceğim, zira haddimi biliyorum.

Ama bahsedeceğim meyvenin hastalıkların pek çoğundan korunmak için kalkan oluşturduğu gibi Coronoya karşı da sağlık uzmanlarının bahsettiği C vitamini önemine tam isabet bir meyvedir.

Halk arasında Kurt Üzümü, mutluluk meyvesi olarak da bildiğimiz, pek çok faydası bulunan goji berry’den bahsetmek istiyorum. Özellikle gün içinde düşük enerjinizi arttırmak için birebirdir, yoğun tempoda çalışanlar için altın değerindedir. Kendinizi genç hissettirir ve genç kalmanıza yardımcıdır, vücuttaki yağlarınızın depolanmasını engeller, vücut yağlarınızı yakar, tam da bu özelliğinden dolayı diyet listelerine dahil edebileceğiniz bir meyvedir.

Protein ve lif kaynağı olan goji berry’nin bir yemek kaşığında 10 gramını 40 kaloridir, lifli yapısından dolayı tok tutar.

 Bağışıklık sistemini güçlendirdiğinden soğuk algınlıklarına karşı da kalkan oluşturur.

Güçlü C vitamini içeriğinden dolayı sinir sistemini güçlendiren ve bu sebepten de mutluluk meyvesi adı ile anılan goji berry, Orta Asya ve Uzak doğu ülkelerinde stres kaynaklı azalan doğurganlığın arttırılması ile ilgili kısırlık tedavisi için önerilen bir meyvedir, aynı zamanda cinselliği de arttırdığı öne sürülen meyve, sindirim sistemini de rahatlatan bir meyvedir.

Kalsiyum bakından zengin gojiberrynin kemik ve kas sağlığına da olumlu etkileri vardır.

Uzmanların bir tespiti de Stres ve anksiyete iyi geldiği, zihin sağlığı için faydalarıdır.

Dip Not olarak aşırı tüketimi hipertansiyonu olanlar için tansiyonu yükseltebilir.

Polen alerjisi olanlarda tıkanmalara neden olabilir. Yatmadan hemen önce tüketimi uyku sorunu yaratabilir. Diyabet ilacı, kan sulandırıcı, tansiyon ilaçları ile  ve herhangi bir hastalığı söz konusu olup doktor reçetesi ile ilaç kullananlar lütfen hekiminize sormadan tüketmeyiniz. 

Ayrıca hamileler için de önerilmemektedir.


 Bugün size bir avuç sağlık ve mutluluktan bahsedeceğim;

 

Avucunuzun içi kadar beyaz leblebinin faydalarını biliyor musunuz?

 

Protein denince pek çoğumuzun aklına yumurta, et, süt gibi ürünler geliyor değil mi?

 

Oysa beyaz leblebinin de tam bir protein kaynağı olduğunu hatta sporcuların spora başlamadan önce tüketerek, enerji aldıkları besin olduğunu biliyor muydunuz?

 

Özellikle et tüketmeyen ya da tüketemeyenler için protein bakımından  son derece önemlidir.

 

Leblebinin, nohutun kavrulmuş hali olduğunu atık hepimiz biliyoruzdur. Nohutun kavrulmuş hali  sarı leblebi ve beyaz leblebi şeklindedir. İçerdiği yüksek lif sayesinde diyet yaparken de ara öğün atıştırmalık olarak tüketebileceğimiz bir besindir. kan şekerimizi düzenlemeye yardımcı olduğu gibi diyabetin gelişmesine de engel olur. İçerdiği yüksek orandaki lif sayesinde kolestrol seviyesini de dengede tutar, anne sütünü arttırıcı özelliği vardır, içerdiği kalsiyum sayesinde diş ve kemik gelişimine faydası vardır. İçeriğinde beta-karoten olduğundan vücuttaki stresi ve kronik hastalıkları önler. Düzenli olarak tüketimi menopoz durumlarındaki gece terlemeleri, sıcak basmaları, ruh değişimi halleri gibi semptomların doğal yollardan önlenmesini sağlar.

 

nohut.jpg

 

Folat , özellikle kadınlarda bir çok farklı nedenlerden dolayı önemli bir vitamin olduğundan, hamilelikte diyete folat bakımından zengin beyaz leblebi bebeğin sağlıklı beslenmesini sağlamak için lezzetli bir yoldur.

 

İçerdiği A ve E vitaminleri, göz sağlığınızı korumaya yardımcıdır.

 

Beyaz leblebi, vücudun doğal dişi hormonu östrojenini taklit eden fitoöstrojenler olarak bilinen bitki hormonlarını içermektedir, bu da kadınları  meme kanserine karşı korumaktadır.

       

Tabi yine uyarımızı yapalım, tüketeceğiniz her besin gibi beyaz leblebinin de fazla tüketiminin olumsuzlukları vardır, lütfen tadında ve dozunda tüketelim ki, sağlık versin, vücudumuza fayda sağlasın

27 Ocak 2021 Çarşamba

Sirke Nedir?

Şuan salata sosu dediğinizi duyar gibiyim. Günümüzde herkes sağlık yaşam adına ne yapabilirim, daha sağlıklı nasıl yaşarım gibi sorulara cevap arıyor. Bu konu ile ilgili benim de sizlere günlük hayatımızı olumlu etkileyecek ve hayatımızı kolaylaştıracak bir önerim olacak, ELMA SİRKESİ hayatımıza ne katıyormuş gelin birlikte bir bakalım ;




Önceleri tıpta şifa olarak kullanılan sirkenin mucizevi bir iksir olduğunu da söyleyebiliriz.

Bugün sizlere özellikle Doğal Elma Sirkesinden bahsetmek isterim.

Sirke, özellikle de Elma Sirkesi, sağlığımızın dostu ve değerli yardımcısıdır.

Üzüm Sirkesi daha çok kullanılmasına rağmen, tedavi edici sayısız özelliği sebebi ile kullanımda üzüm sirkesini geride bırakmıştır.

Doğal Elma Sirkesi içeriğindeki enzimler ve mineraller sebebi ile bağışıklık sistemini güçlendirir.

Özellikle  yemeklerden önce düzenli olarak içilen ELMA SİRKESİ;


HAZIRLANIŞI:

1 bardak su içerisine 1 kaşık bal ve 1 kaşık Elma Sirkesi ;

 

FAYDALARI:

Kolesterolünüzü düzenler.

* Gaz, kramp ve kabızlık gibi sindirim sorunlarınıza iyi gelir.

Kan şekerinizi düzenler.

* Sabahları Elma Sirkesi ile yapılan gargara ağız kokusunu giderir, diş etlerinizdeki mikropları öldürür.

* 1 bardak ılık su bir kaşık sirke ile yapılan gargara boğaz ağrılarınızda rahatlama sağlar.

Ateş düşürücü olarak da 1 ölçü sirkeye iki ölçü buzlu su karışımını bir bez yardımı ile el ve aya ayak bileklerine koyarak rahatlama sağlanır.

* Düzenli kullanıldığınızda diyet ile birlikte uygulamak kaydı ile kilonuzu koruma ve zayıflama fayda sağlar


KULLANIMI:

Sabah aç karnına ve akşam yatmadan önce aç karnınıza içmelisiniz.

 Not: Eğer Gastiritiniz var ise günde 1 defa bol su ile sınırlandırılmalıdır.

 

– Sağlıkta olduğu kadar Güzellikte de faydaları saymakla bitmez

– Nemli saça uygulandığında üç çorba kaşığı Elma Sirkesi ile doğal parlak saçlara sahip olup, kepeklerden kurtulabilirsiniz.

– Tırnaklarımız güçlendirmek içinse eşit miktarda Elma Sirkesi ve Suyu bir kâsede karıştırarak, 5-10 dk.  bu karışımda bekleteceğiniz tırnaklarınızın güçlendiğini göreceksiniz.

– Yüzünüzdeki Sivilceler için 1 çay bardağı Elma Sirkesine yarım çay bardağı su ekleyin ve karışımı bir pamuk yardımı ile sivilcelerinize kompres yapın.

– Sirke ve cildimizin PH değeri birbirine çok benzediğinden ciltteki yaşlanma etkilerine karşı etkili olduğu tespit edilmiştir.

– Normal ya da yağlı ciltler için yapacağınız bu maske ile daha genç bir cilde sahip olup daha geç yaşlanacaksınız.

(3 yemek kaşığı yoğurt, 1 tatlı kaşığı Elma Sirkesi ve bir kaşık un hamur haline getirilir ve maske halinde yüze sürülür 10 dk. bekletilir ve güzelce yüz yıkanır.)

Bu kadarla da kalmıyor Elma Sirkesinin hayatımıza kattıkları;

– Evdeki zeminleri temizlemek için suyun içerisine katacağınız Elma Sirkesi, zeminlerinizin daha temiz hem daha parlak olmasını sağlayacaktır.

– Evlerinizde olabilecek karıncalar için ise pencere ve kapı gibi yerlere püskürtebileceğiniz bir şişe yardımı ile püskürtün ve karıncalardan arındırın mekânınızı.

– Mutfak aletlerimizi temizlemek için de idealdir.


DİKKAT! Bilinçsizce kullanılan Sirke fayda yerine zarar getirir lütfen dikkatli olalım.

Tarifler geleneksel ve popüler tıptan faydalanılarak verilmiştir. İhtiyaç halinde öncelikli olarak Doktorunuza danışmayı ihmal etmeyin.

Hepinize sağlıklı günler dilerim.

 

Mate

 Gelin birlikte bu bitkinin Zayıflatıcı etkisi ile birlikte diğer faydalarına da bir göz atalım;

İçeriğinde bulunan vitamin ve minerallerden dolayı sağlığa pek çok faydası bulunan Mate

Güney Amerika kökenli olup Brezilya ve Paraguay’da yetişmektedir. Avrupa’nın Yeşil Altın bitkisi olarak geçen, yeşil çaya çok benzeyen Mate ile ilgili İsviçre’nin Lozan Üniversitesi’nde yapılan bir

Bir çalışmada mate çayı tüketenlerin tüketmeyenlere oranla enerji üretmek için daha fazla yağ yaktığı ve buna bağlı olarak daha çok kilo kaybettikleri belirlenmiştir. Bu Sebepten tüm dünya da zayıflamak amaçlı oldukça fazla kullanılmaktadır.





Kahve gibi uyarıcı etkisi olan mate çayı 

aynı kahve gibi içildiğinde canlılık verir, enerji arttırır ve zihni açar.

Düzenli olarak tüketildiğinde vücut ağırlığını azaltığı, kan ve karaciğer lipidini düşürdüğü, insülin ve leptin seviyelerini azalttığı tespit edilmiştir.

Mate çayı çok faydalı özellikle içindeki teofilin sigaranın verdiği cinsel problemleri gidermeye korumaya yardımcı olur.

B-6, B-1, C vitaminleri bakımından zengin mate yaprakları kalsiyum, demir, potasyum ve magnezyum gibi mineraller de içermektedir.

Böbrekleri çalıştırarak yağların idrar yolu ile atılmasını sağlamaktadır.

Vücutta ki yağ emilimini engelliyor, ayrıca iştah kapatmaya yardımcıdır.

Aynı zamanda çok iyi bir antioksidandır.

Sinüsleri açar.

Alerjilere karşı kullanılır.

Orta ve hafif dereceli depresyonlar da kullanılır.

Kaygı azaltıcı etkisinden dolayı hafif dereceli depresyonlara iyi gelir.

Canlılık veriri.

Kalbi güçlendirir.

Konsantrasyonu arttırır.

Zihni açar.

Metabolizmayı hızlandırır.

Derin ve sağlıklı uyku verir.

İyi bir idrar söktürücüdür.

Kalp-damar sistemini iyileştirir.

Mide-bağırsak sistemine çok iyi gelir.

Sindirime yardımcı olur.

İltihap önleyici özelliği vardır.

Kan damarlarının geçirgenliğini azaltır.

Ayrıca pek çok Hekim tarafından tavsiye edildiğinde güvenle içilebilecek bir bitki çayıdır..

Her ne durum söz konusu olursa olsun günlük kullanım 2-3 bardağı geçmemelidir.

Bu kadar faydası olan bu bitkinin çayını nasıl hazırlayacağız;


İyi bir Mate çayı hazırlamak için en önemli püf noktası ;

Yapraklarını kaynamış suya değil kaynadıktan 3-4 dk oda sıcaklığında soğumuş sıcak suya atmaktır.

Yaprakları attıktan sonra 2*3 dk demlenmesi yeterli olacaktır.

Güney Amerika’da geleneksel olarak içi oyulmuş su kabağında demlenerek ve ‘’bombilla’’ denilen metal kamışla sunulmaktadır.

Çayın tadının acı olması halinde bir miktar süt ve bal ilave edilebilir.

Mate Çayı’nın zararlarından da bahsetmek isterim;

Her şeyde olduğu gibi ve her zaman hatırlattığım gibi öncelikle ciddi bir rahatsızlığınız varsa lütfen doktorunuza danışmadan asla kullanmayınız.

Önceliğimiz her zamanki gibi hamileler ve emziren anneler ve de ilaç kullananların kullanması tavsiye edilmiyor.

Kahveden daha az kafein içermesine rağmen uyku kalitenizi düşürebilir. Aşırı kullanımı sinirlerin gerilmesine neden olabilir.

Uzun süre ve sıcak içilmesi Gırtlak ve sidik kesesi kanserine yol açabilir.

Izgara türü yemeklerden sonra içilmesi de kanser riskini arttırabilir.

Az miktarı bağırsakları çalıştırırken fazlası kabızlığa yol açabilir.

Geçici olarak kan basıncını yükseltebilir ve kalp çarpıntısına neden olabilir.

Tüm Aktarlar da ve Şifalı bitki satışı yapan internet sitelerinden temin edebilirsiniz.

Şimdiden hepinize şifa olması dileğiyle

C, B-1, B-6 ve niasin gibi vitaminler bakımından zengin olan mate yaprakları kalsiyum, demir, potasyum ve magnezyum gibi önemli mineralleri de içermektedir.

Wellbeing Danışmanı

Fotoğrafım
İyi olma hali küçük bir gülümseme ile başlar

Merhaba, Nalan'ın Sağlık Penceresine Hoşgeldiniz

2000 li yılların başından itibaren ilgi duyduğum ve daha çok kendimde denediğim ve her zaman başarılı sonuçlar aldığım bitkiler ile ilgili 2014 yılı başında eğitimini alarak devam ettim .Şimdi bilgilerimi dilimin döndüğü kadarı ile sizlere de aktarma çabasındayım....Umarım hepinize şifa olurum......Hepinizi Sevgiyle Kucaklıyorum

  Herkese Günaydınnnn Bu sabah herzaman ki gibi erkenden uyandım, ılık ballı limonlu suyumu aldım ve biraz makale okuması yapacaktım, lakin ...

başarı hikayemde yer alan eserler

  • Ayurveda 100 soru 100 cevap
  • Beynini Genç Tut
  • Bir Yaşam Sentezi
  • Genleriniz Kaderiniz Değildir
  • İlaç Gibi Yemekler
  • İlaçsız Yaşam
  • iyilik Sende
  • Kansersavar Mutfak
  • Mutluluk Kürleri
  • Nefeste Saklı hayat
  • Organik Eczanemin Aroma Kokulu Bahcesi
  • şifalı Bitkiler