19 Temmuz 2020 Pazar

BEYAZ KİRAZ

  BEYAZ KİRAZ

    ''Adı beyaz, soyadı sarı, tadı bal, şerbet, yiyenin tadı damağında kalır elbet'' diyerek beyaz kirazı anlatmaya başlayayım sizlere,

     Merhaba Sevgili Okur,

     Az evvel pazar alışverişimde tezgahta rastladığım beyaz kirazlar beni nasıl güzel umutlandırdı!
Oldukça nazlı bir ağaç olan beyaz kiraz ağacı don vurduğunda ne yazık ki ağaçlar kesilmek zorunda kalıyor.

     Pandemiden sonra genel olarak dünya üzerinde tarımın bize kattıklarını fazlası ile anlamış ve algılamış bulunuyoruz. Zira artık dünya üzerinde bizi kurtaracak olanın toprak olduğunu toprak anaya ne kadar yatırım yaparsak o kadar kaliteli yaşayacağımızı biz yıllar içerisinde pek anlamamışken, yaşadıklarımız öyle güzel anlattı ki!
      Umarım hem Dünya üzerinde, hem de güzel Ülkemin topraklarında artık toprağa, fidana, tohuma gereken önem verilir.
Her sene Temmuz ayının ilk Haftası Ereğli de ''beyaz kiraz festivali'' düzenlenmekteydi.

     Her ne kadar beyaz kiraz denilse de, rengi sarıdır aslında, kırmızı kiraza göre daha az yetiştirilen ama kırmızı kiraza göre daha fazla yararlı madde içeren beyaz kiraz, kendine özel tadı ve aroması ile yalnızca meyve tüketiminde kullanılmamaktadır;
     Alkollü içkiler, çikolata, pasta yapımı ve pasta süslemeleri, kozmetik imalatında da çıkıyor karşımıza çıkıyor.

     
    
Peki bu kadar az yetişen ve yetişmesini çokça istediğim meyvenin vücudumuza sağladığı sağlık desteğini biliyor muyuz?
 
🍒 Öncelikle çok güçlü bir ağrı kesici özelliğe sahiptir.
🍒Özellikle spor sonrası vücutta oluşan kas ağrısı ve yorgunluğu gidermeye yardımcıdır.
🍒Sinir sistemine olumlu etki yapar
🍒dolayısı ile rahat uykuya dalmanızı sağlar
🍒Vücuttaki iltihabı azaltmaya yardımcı olur
🍒Bağırsak hareketliliği sağlar, bu sebepten fazla tüketilmesi ishale sebep olur.
🍒Kırmızı kiraz ile karşılaştırıldığında daha az alerjiye sebebiyet verir.
🍒içeriğindeki yüksek polifenol kandaki basıncı azalttığından tansiyonu dengelemektedir.
🍒Beyaz kirazda yüksek oranda A vitamini bulunmaktadır.
🍒Diyetlerde faydalanabileceğiniz ara meyve öğünü olarak tok tutucu özelliğe sahiptir.

Not:>Şeker hastaları tarafından ölçülü tüketilmelidir, zira şekeri kan şekerini yükseltir.

Hepinize şerbet tadında bir gün dilerim.

Kalın Sağlıcakla,



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Wellbeing Danışmanı

Fotoğrafım
İyi olma hali küçük bir gülümseme ile başlar

Merhaba, Nalan'ın Sağlık Penceresine Hoşgeldiniz

2000 li yılların başından itibaren ilgi duyduğum ve daha çok kendimde denediğim ve her zaman başarılı sonuçlar aldığım bitkiler ile ilgili 2014 yılı başında eğitimini alarak devam ettim .Şimdi bilgilerimi dilimin döndüğü kadarı ile sizlere de aktarma çabasındayım....Umarım hepinize şifa olurum......Hepinizi Sevgiyle Kucaklıyorum

  Herkese Günaydınnnn Bu sabah herzaman ki gibi erkenden uyandım, ılık ballı limonlu suyumu aldım ve biraz makale okuması yapacaktım, lakin ...

başarı hikayemde yer alan eserler

  • Ayurveda 100 soru 100 cevap
  • Beynini Genç Tut
  • Bir Yaşam Sentezi
  • Genleriniz Kaderiniz Değildir
  • İlaç Gibi Yemekler
  • İlaçsız Yaşam
  • iyilik Sende
  • Kansersavar Mutfak
  • Mutluluk Kürleri
  • Nefeste Saklı hayat
  • Organik Eczanemin Aroma Kokulu Bahcesi
  • şifalı Bitkiler