13 Haziran 2020 Cumartesi

Kombucha Çayı

KOMBUCHA ÇAYI NEDİR BİLİYOR MUYUZ?

Merhaba Sevgili Okurlarım,
Siz kombuchayı duymuş muydunuz? Gelin bu mucizevi içeceğin ne olduğuna birlikte bir bakalım.
İlk duyduğunda pek çok kişi sıradan bir çay çeşidi zannetse de, Kombucha aslında çay mantarıdır. Doğu Asya da ortaya çıkmıştır.
Bu mantar, siyah çay ve şeker ile fermente edilerek Kombucha elde edilir. Kombucha çay mantarı şeker ile birlikte fermantasyon sürecini başlatan bir bakteri ve maya kolonisi içerir ve sürekli olarak ürer. Fermente olan Kombuchasirke, b- vitamini- enzimler- probiyotik ve yüksek orada asit üretir.
Kombucha çayı yoğurt ve kefir gibi probiyotikler arasında yer alır ve inanılmaz faydaları vardır.
*Sindirimi kolaylaştırır. İçindeki yararlı asitler, enzimler ve probiyotikler sayesinde sindirimi kolaylaştırır.
*Bağışıklık sistemini güçlendirir. Antioksidanlar sayesinde bağışıklık sistemi üzerinde olumlu etkileri vardır. Bağışıklık sistemini destekler ve enfeksiyonlara karşı güçlü kılar.
*Metabolizmayı hızlandırır bu sebeple de kilo vermede destekleyicidir. Yağları yok eder.
Bunun yanı sıra içerdiği demir, kafein ve B vitamini vücuda enerji verir.
* İçerdiği asitler kanseri öldürmede ve durdurmada etkilidir.
Cilt kırışıklıklarını azaltır. İçerdiği Hyaluronik asit sayesinde cildin yapısını iyileştirir.
* Cildin kolajen yapısını güçlendirir ve kırıklıklar ile ilgili mücadeleyi arttırır.
* Detoks etkisi yaratır. Karaciğeri toksinlerden arındırır.
Menopoz rahatsızlıklarını düzene sokar
Cinsel potansiyeli artırır.
* Ömrü uzatır.
* Genç kalmayı sağlar.
* Kan dolaşımını hızlandırır.
* Kanı temizler.
Yüksek tansiyonu düşürür.
* Adale ağrılarını giderir.
* Uykusuzluğu giderir.
* Sinir sistemini düzenler.
* Gut hastalığına iyi gelir.
* Kısırlığı yok eder.
* Prostatı tedavi eder.
* Tekrarlayan sistit ve böbrek sorunlarını tedavi eder.
Hazır halini aktarlardan veya internet sitelerinden temin edebileceğiniz gibi kediniz de hazırlayabilirsiniz.Her gün 1 bardak soğuk olarak tüketilmesi önerilmektedir.
Her derde deva Kombucha çayını nasıl hazırlayacaksınız;
1 litre içme suyu kaynatıldıktan sonra içine 5 yemek kaşığı şeker konur ve 6 gr siyah çay eklenir ve oda sıcaklığına gelene kadar beklenir. Su oda sıcaklığına geldiğinde çay süzülür ve içine kombucha kültürü ilave edilir.
1-2 hafta bekletildikten sonra içmeye hazır hale gelir.
Mayalanma süresi arttıkça asit oranı artar, tadı keskinleşir ve şeker oranı azalır. Hazır hale gelen Kombucha çayını bu şekilde tüketebileceğiniz gibi kuru meyveler, taze sıkılmış meyve ve sebze suları ile de farklı aromalar yaratarak tüketebilirsiniz. En çok tercih edilen şekli ise tarçın kabuğu ve zencefil ilave edilmiş halidir.
Not olarak şu güne kadar kombucha çayının kayıtlara geçmiş herhangi bir yan etkisi tespit edilmemiş olsa da, hamileler, mide ülseri olanlar ve kanser hastaları doktorlarına danışmadan tüketmesi tavsiye olunmaz.
Sağlık dolu, mutlu günler dilerim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Wellbeing Danışmanı

Fotoğrafım
İyi olma hali küçük bir gülümseme ile başlar

Merhaba, Nalan'ın Sağlık Penceresine Hoşgeldiniz

2000 li yılların başından itibaren ilgi duyduğum ve daha çok kendimde denediğim ve her zaman başarılı sonuçlar aldığım bitkiler ile ilgili 2014 yılı başında eğitimini alarak devam ettim .Şimdi bilgilerimi dilimin döndüğü kadarı ile sizlere de aktarma çabasındayım....Umarım hepinize şifa olurum......Hepinizi Sevgiyle Kucaklıyorum

  Herkese Günaydınnnn Bu sabah herzaman ki gibi erkenden uyandım, ılık ballı limonlu suyumu aldım ve biraz makale okuması yapacaktım, lakin ...

başarı hikayemde yer alan eserler

  • Ayurveda 100 soru 100 cevap
  • Beynini Genç Tut
  • Bir Yaşam Sentezi
  • Genleriniz Kaderiniz Değildir
  • İlaç Gibi Yemekler
  • İlaçsız Yaşam
  • iyilik Sende
  • Kansersavar Mutfak
  • Mutluluk Kürleri
  • Nefeste Saklı hayat
  • Organik Eczanemin Aroma Kokulu Bahcesi
  • şifalı Bitkiler