13 Haziran 2020 Cumartesi

Mekke Gülü

HEM SERİNLETİYOR HEM ZAYIFLATIYOR

Merhaba Sevgili Dostlar,
Çok şükür 11 ayın sultanı kapıda göründü Sevgili Dostlarım, umarım sağlık ve sıhhatleriniz iyidir.
Ramazan ayı aynı zamanda mide ve tüm sindirim sistemimizin nadas dönemi gibidir. Maneviyatımızın güçlendiği, nefsimizin sınandığı bu güzel ayı en sağlıklı şekilde yaşayalım inşallah,
Benim de bugün sizlere bahsedeceğim bitki özellikle Ramazan ayında da sizlere fayda sağlayacak olan Hibiskus…..
Halk arasında güle benzediği için Mekke Gülü ya da Nar çiçeği olarak geçen Hibiskus aktarlarda daha çok Mekke gülü diye satılmaktadır.
Latince olan adı şifa veren serinleten anlamına gelmektedir. Hibiskus suyu tutması bakımından özellikle çöllerde bedeviler tarafından su ihtiyacını karşılamak için tüketilmekteydi.
Ramazan ayında yaşlılar uzun süre susuzluklarını gidermesi açısından Hibiskusü özellikle soğuk olarak tüketirler.
Jamaika da özellikle zencefil ile tüketilmektedir.
*Kırmızı rengi ile ruhsal enerji verirken,
*Sağlıklı zayıflamaya da yardımcı olmaktadır.
*Magnezyum ve malik asit içerir ki bu da en çok yorgunluğu enerjiye çevirmeye fayda sağlar.
*hücre yenileyici özelliğe sahiptir.
*Tam bir demir deposudur
*C vitamini oranı oldukça yüksektir.
*Kandaki Şekeri düzenler bu da tatlı krizlerini önler.
*Karın şişkinlikleri için de bire birdir.
*Ödem söktürür.
*Yağ yakmayı hızlandırır.
*Bağışıklığı güçlendirir.
*Grip ve öksürükte nefesi açar
*Mide kanseri ve Akciğer Kanserine karşı korumayı sağlar.
*Böbrek iltihabını önler.
*Yüksek tansiyonu düşürür.
*Ölü hücreleri yeniler
*Kireçlenmeyi önler.
Pek çok bitki gibi değildir, Emziren anneler rahatlıkla kullanabilirler ve istediğiniz kiloya inene kadar her gün kullanabilirsiniz.
Yağ Yakıcı ve susuzluğu giderici özelliği ile Hibiskus Şerbeti Ramazan Ayı’nda size fayda sağlayacaktır;
Hibiskus Şerbeti hazırlamak son derece kolaydır;
Malzemeler;
1,5 litre sıcak su
1 yemek kaşığı hibiskus
1 tatlı kaşığı tane karabiber
1 adet çubuk tarçın
1 adet elma
Hazırlanışı ise;
Tüm malzemeler bir tencereye konur, 1 taşım kaynattıktan sonra soğuyana kadar bekletilir.
Soğuduktan sonra bir sürahiye alarak tüketebilirsiniz.
Özellikle yemeklerden 10 dk önce olmak üzere günde 2 kere tüketebilirsiniz.
Birçok Faydasından yararlanmak için ise hazırlayacağınız Hibiskus Çayını nasıl demleyebilirsiniz;
1 su bardağı kaynamış sıcak suya 1 çay kaşığı hibiskus ekleyerek 5 dk bekletin ve afiyet ile için, tadını zenginleştirmek için ise tarçın, karanfil ya da limon, portakal kabuğu ekleyebilirsiniz.
Çayı da şerbeti gibi günde 2 kez tüketebilirsiniz.
Hibiskus bitkisinin yapraklarında bulunan anthocyanından dolayı guatr ve tiroid şikayeti olanların kullanması sakıncalıdır.
Anemi hastalığı tedavisi görenlerde hibiskus kürü kullanmamalıdır. Demir emilimini engellediğinden tedavi süresince kullanmanız önerilmez.
Ayrıca günde 2 bardaktan fazla kullanılması sakıncalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Wellbeing Danışmanı

Fotoğrafım
İyi olma hali küçük bir gülümseme ile başlar

Merhaba, Nalan'ın Sağlık Penceresine Hoşgeldiniz

2000 li yılların başından itibaren ilgi duyduğum ve daha çok kendimde denediğim ve her zaman başarılı sonuçlar aldığım bitkiler ile ilgili 2014 yılı başında eğitimini alarak devam ettim .Şimdi bilgilerimi dilimin döndüğü kadarı ile sizlere de aktarma çabasındayım....Umarım hepinize şifa olurum......Hepinizi Sevgiyle Kucaklıyorum

  Herkese Günaydınnnn Bu sabah herzaman ki gibi erkenden uyandım, ılık ballı limonlu suyumu aldım ve biraz makale okuması yapacaktım, lakin ...

başarı hikayemde yer alan eserler

  • Ayurveda 100 soru 100 cevap
  • Beynini Genç Tut
  • Bir Yaşam Sentezi
  • Genleriniz Kaderiniz Değildir
  • İlaç Gibi Yemekler
  • İlaçsız Yaşam
  • iyilik Sende
  • Kansersavar Mutfak
  • Mutluluk Kürleri
  • Nefeste Saklı hayat
  • Organik Eczanemin Aroma Kokulu Bahcesi
  • şifalı Bitkiler